Jun
4
Jun

Klubb: Showdown

Trampstamp + Lava Bangs + Hotet

trampstamp2Som inte det var nog med alternativa fester lördag den 4:e juni så blandar sig även Showdown in i den leken med en kanonkväll nere på Röda Sten! Då det blir releasefest för Trampstamp lämnar jag först över ordet till dom!

TRAMPSTAMP – på scen 00.30
Nu kommer vi i Trampstamp med botemedlet mot ångesten för att ni antingen köpt en alldeles för dyr biljett så att Håkan blir det enda ni ser i sommar eller för att ni inte ens fick tag i någon, eller för att ni insåg att shit, han har ju blivit rätt gammal ändå när första singeln låter som U2. Det är nämligen så att på den fantastiska andra långdagen samtidigt som Håkan harklar sig inför tusentals människor kommer vi i Trampstamp att inta Showdown på Röda Sten och bjuda på den första spelningen i Gbg på länge och som om inte det vore nog så kommer det bli en releasefest utan dess like.

Det blir en fest för diverse singlar och annat gött som kommer släppas under våren så missa inte detta briljanta tillfälle att få premiärhöra de nya låtarna samt införskaffa den nya merchen från ert favvoband! Förutom några nya låtar kommer det såklart bjudas på en extra fantastisk trampstamp-show i feministisk anda. Antirasistisk pop, feministisk punk, allt du gillar och mer därtill. Så på med dansskorna och gör er redo, alla som hellre dör än att dansa med jimmie är välkomna!

Lyssna på Trampstamp här:

https://open.spotify.com/artist/5hVa63Knb34YrLyOa2LZFX

LAVA BANGS – på scen 23.30
Lava Bangs ska upplevas live, det är inget snack om saken. Personligen måste jag säga att det är sällan ett nytt lokalt band får mig att tappa hakan när jag ser dom för örsta gången, men när jag såg Lava Bangs för ett och ett halvt år sedan hände just det där. Den där känslan när man blir bara känner total eufori och blir stol som arrangör över att klubbesökarna blir överkörda av ett band de inte hade någon koll på innan. Som de duracellkaniner de är har de inte legat på latsidan sen dess direktdirekt.

Debutplattan ”Quit Continue” släpptes 1 April på Lovely Records och numera börjar Lava Bangs äntligen få den uppmärksamhet de förtjänat sen starten. Ni som var på deras releasefest på Oceanen vet vad jag snackar om! Själv stod jag i kön utanför och fick bita i det sura äpplet dvs min genomusla framförhållning och planering.

Lava Bangs är kända som en explosiv och grym liveakt med musik som är skramlig och melodisk kombinerar de både lek och allvar med fingertoppskänsla. Albumet Quit Continue spelades in under de varmaste sommarveckorna under 2015 tillsammans med producenten Henryk Lipp. Resultatet blev en magnifik 10 låtar lång skiva som fått lysande respons både i Sverige och internationellt. Albumets singlar Ouch! och Quit Continue har bland annat spelats på P3, Amazing Radio och Radio Peru. HYMN.se skrev att Lava Bangs var en av de musikaliska akter man absolut ska hålla utkik efter år 2016 och Gaffa.se gav albumet 4 av 6 stjärnor och Louder Than War gav den 8 av 10. Lava Bangs är redo att ta över världen.

Lyssna på Lava Bangs här:

https://open.spotify.com/artist/4hEp0trDy5t4fDkIMCk227

HOTET – på scen 22.30
Punkig klagosång sprungen från den värmländska urskogen. Med hjälp av ettriga gitarrer, dubbelsång och ett förakt mot det mesta så betar Hotet av låtar om integritet, vardagsångest och sjuka ideal. Man brukar ju prata om det värmländska vemodet men vemod är verkligen inte känslan som sprider sig när Hotet intar scenen. Det finns mycket jag har förälskat mig i när det gäller Hotet. Vid första lyssning fick de mig vid kvinnlig o manlig växelsång. Oh ja, jag saknar mitt Masshysteri o förlåt för jämförelsen men jag måste. Masshysteri är dessutom svinbra så man ska inte lipa om man blir jämförd med dom! Att sedan sångerskan Desirée frontar o samtidigt spelar trummor stående är något som även det får en gammal punk-a-billyarrangör att bli superpepp. Fler missförstådda genier/outcasts borde helt enkelt fly skogarna o småstäderna där ingen förstår vad de sysslar med o flytta till Göteborg. Det är ju på det sättet GBG sedan kan skryta om att vår lokala scen är så jävla mycket bättre än Stockholms. Jävligt enkelt.

https://open.spotify.com/artist/7yrCM9FnavpkgSJdC3iabR

DJS: TBA

Showdown på Röda Sten
Lördag 4 Juni
Öppet: 22.00-03.00
Entré: 100 kr + ev serviceavgift
Förköp på Pusterviks biljetter samt ticnet.se (OBS! Det är alltid billigare på Pviks biljetter då ticnet lägger på en extra serviceavgift)

http://www.jonk.se/