Nov
13
Nov

Klubb: Showdown

Deadheads + The Dahmers + Scumbag Millionaire

Denna dieseldoftande Showdown-kväll så blir det inget mindre än dubbla releasefester så det kommer bli ett jävla hålligång! Du kommer alltså att ha chansen att fylla på vinylsamlingen därhemma genom att inhandla både Deadheads efterlängtade andra fullängdare samt The Dahmers nya EP!

DEADHEADS – på scen 00.30
Den 30:e Oktober släpps äntligen Deadheads andra fullängdare som går under namnet ”Loaded” och även denna släpps på High Roller Records. Releasefesten går av stapeln fredag 13 November på Showdown på Jazzhuset!

Om du gillar den tidiga actionrocken och har missat Deadheads, så bör du verkligen stanna till och kolla in detta hungriga rocknrollband. Deadheads började lira sin snabba, energiska rock vintern 2012 med ambitionen att göra grymtbra rockmusik med fokus på ett tight och drivande grundkomp bakom själfylld sång och riviga gitarrsolon. På den korta existenstiden bandet har haft hitills har det hänt mycket. Två vinylsinglar har släppts och sålts slut, släppta på spanska Ghost Highway Recordings och amerikanska Strange Magic Records. Debutalbumet ”This isDeadheads first album(it includes electric guitars) släpptes i maj 2014, även denna på spanska Ghost Highway Recordings. Deadheads har även hunnit turnera i flera delar av Europa och spelat ihop med band som Turbonegro, Imperial State Electric, Datsuns och Monster Magnet.

Lyssna här:

https://open.spotify.com/artist/3paYMLyPLEPC23eafpt652

THE DAHMERS – på scen 23.30
The Dahmers är Rock’n'Roll-Punk-tornadon som 2011 drog fram från nordöstra Skåne. Tänk dig ett tumult av punkens primitiva energi med blixtrande rockgitarrer och melodier som suger sig fast likt en blodigel på hjärnan, släng sedan in skräckmästaren Dario Argento så har du några ingredienser som bildar The Dahmers. Bandet består av fyra individer som delar samma kärlek till smutsig rock, skräckfilm och gammal punk.
Sommaren 2014 släpptes debutalbumet ”Demons” på Göteborgsbaserade bolaget Farsot och har mottagits mycket väl av publiken. Nu är det snart dags för EP:n ”Terror On Wheels” som kommer släppas på nystartade Lövely Records den 16e Oktober. Det kommer garanterat rivas av ett par stadiga låtar från EP:n så gör dig redo för att bli golvad av The Dahmers knivskarpa melodier och adrenalinfyllda rockshow.

https://open.spotify.com/artist/46fmict1UwKlYOmR0huWaG

SCUMBAG MILLIONAIRE – på scen 23.30
Högenergisk actionpunk straight outta Stigs Center! Det må vara den kortaste bandbeskrivningen ever men varför läsa en massa när man vrida upp volymen på högtalarna o klicka på en youtubelänk istället?

Djs dansgolvet: Snake från High Hats + gäst
Djs konsertlokalen: TBA

Showdown
Jazzhuset
Fredag 13 November
Öppet: 22.00-03.00
Entré: 100 kr
Förköp: Pusterviks biljetter samt http://www.ticnet.se/