Mar
14
Mar

Klubb: Showdown

Froth (US) + Ruins + Cosmic Everland

FROTH (US) – på scen 00.00
Froth kommer ifrån Echo Park, CA och kombinerar ett framåttänkade garagesound med inslag utav shoegaze och psychpop! Lägg därtill drömska texturer med omnichord och 12-strängade gitarrer och du börjar få dig en uppfattning om vad Froth specifika sound handlar om! Helt ärligt så förstår jag inte hur Burger Records lyckas signa så mycket sjukt bra band. Man brukar ju säga kvalitet eller kvantitet men Burger Records släpper ju nåt så inåt helvete mycket grejer men likt förbannat är nästintill allting så jävla bra. Imponerande!

Trots att bandet enbart har existerat i 3 år har de redan hunnit med att att spela på events såsom Burgerama, The Growlers annual Beach Goth Party m.m. Debutalbumet kom 2013 på Burger Records & Lollipop Records och nu kommer de äntligen över till Europa!

Nightbeats och Growlers hypade upp Froth under Way out West förra året och när även La Luz pratade sig varma om Froth efter deras spelning på Pustervik så började jag ju inse att även om jag inte gillat bandet så hade det varit ett generalmisstag att inte boka dom! Men men nu slapp jag ju oroa mig angående det då detta är riktigt bra skit!

http://open.spotify.com/artist/1KtOqfwCbclwg7bgvsUJ5U

RUINS – på scen 23.00
Ruins är ett helt färskt men jävligt intressant band som dagen till ära gör sin första spelning! De spelar rock som är influerad av Dead Moon, Velvet Underground, Black Sabbath o Gun Club. Längre beskrivning ville Ruins inte ha men då jag som arrangör ibland ser mig själv som gud väljer jag att lägga till lite som jag tycker att allmänheten förtjänar att få veta. Ruins består av följande medlemmar: Antonio (The Scrags), Brocke (The Groovies), Nicke (Jack & The Wild Horses) samt Sebbe (Blå Eld/Mother). Det må vara ett helt annat sound nu men medlemmarna i sig talar för kvalitet.

COSMIC EVERLAND – på scen 22.15
En relativt nystartad trio från Göteborg som levererar fuzzig garage-rock med influenser av Thee oh Sees och Ty Segall. Bandet har spelat väldigt flitigt den senaste hösten och deras första kassett-släpp är på gång! Vi var många som blev imponerade när de lirade ihop med Mark Sultan samt Ill Wills på Henkan i höstas. Då hade bandet enbart existerat i några veckor och man förstod direkt att här har vi nåt riktigt lovande för framtiden!

Http://cosmiceverland.bandcamp.com/

DJ: Tapemaster Trash

Showdown
Lördag 14/3
Henriksbergs takterrass
Öppet: 20.00-02.00
Happy Hour: 20.00-22.00

http://www.jonk.se/

Entré: 80 kr
Förköp: Pusterviks Biljetter samt ticnet.se