Nov
10
Nov

Klubb: Showdown - Hängmattan

Ian Person + Craving Clouds + Jangle Town

IAN PERSON – på scen 23.30
Ian Person är ingen man som ligger på latsidan direkt. Trots fullängdsebuten släpptes såpass nyss som i juni är en ny EP snart färdigmixad o klar! Tyvärr blir det ingen releasefest för EP:n just denna kväll men däremot kommer de nya låtarna att testas live för första gången så för dig som är ett inbitet Ian Person-fan är detta den perfekta konserten. En intim och mysig spelning där man får höra nya alster först av alla samt stå så nära scenen att man i princip kan ta på artisterna. (Detta är inget som jag som arrangör uppmanar till dock, så tänk inte fel nu!)

Har du missat vem Ian Person är? Låt oss då presentera dena monstergitarrist….

De senaste 20 åren har den talangfulla Ian Person varit en av Göteborgs största och viktigaste rockpersonligheter. Han startade sitt första band redan som elvaåring och har sedan dess som låtskrivare och gitarrist inspirerat otaligt många musiker runtom världen med sina band The Soundtrack Of Our Lives och Union Carbide Productions.

Sedan The Soundtrack Of Our Lives bestämt sig att gå skilda vägar har Ian Person samlat på sig mängder med urstarkt material och plockat ihop ett eget drömband med musiker från stans alternativa scen. Tillsammans med producenterna Don Alsterberg (Graveyard, Junip) och Welfares egna Per Stålberg/Olle Björk spelade Ian in fullängdaren ”Exit: Highway of Light” som släpptes på Welfare Sounds & Recors! Ett album fullspäckat med låtar av en man vars musikaliska erfarenheter sträcker sig långt bortom dina vildaste drömmar. Eller som Ian säger med egna ord: “En slags musikalisk tidlös bergochdalbana som samtidigt balanserar på en rakkniv.”
Lyssna här:

https://open.spotify.com/artist/0Sa65INdbS1wVv1ytkd6sZ

CRAVING CLOUDS – på scen 22.30
Från de karga gotländska vidderna. Från de djupa värmländska skogarna. Och från Frölundas gråa betong kom de. Craving Clouds strålade samman på Ringön i Göteborg. Pinade av regnet och västkustens bitande snålblåst har de blandat 60- och 70-talsrock med modern pop och skapat sin egen drömvärld, byggd på sanna historier och falska minnen från vardagens vedermödor och allt för sena kvällar.

Inom kort släpper de ett album men redan nu kan man höra två av deras singlar, ”Down the Drain” och ”Cloudy Summer”. De finns givetivs både på Spotify och Itunes

JANGLE TOWN – på scen 21.30
Jangle Town är ett gitarrband från Skövde. Garagepop. Som rock’n roll allltid har låtit genom alla människors öron när dom en gång var unga. Det handlar om hjärta och smärta, cheeseburgare och frihet. Det har det alltid gjort. Stones och Ramones liksom. Eller Twin Peaks och Together Pangea om man så vill. Första helgen i en studio resulterade i en singel som finns att lyssna till på Soundcloud.

För tillfället spelas nya låtar in och peppen går att ta på.
De går på till ”Jungle Land” av Springsteen förresten, då får du ha pissat färdigt.

Lyssna här:

DJ: Seb från Alleycat Records / Black Valley Records

Fredag 10 November
Showdown, Café Hängmattan – Musikens Hus
Öppet: 20.00-02.00
Glada timmar på mat & dryck: 20.00-22.00
Entré: 100 kr (100 st förköpsbiljetter finns för 100 kr + förköpsavgift och 50 biljetter säljs alltid på dörren om förköpet tar slut.)

http://www.jonk.se