Sep
9
Sep

Klubb: Musikens Hus

Orkans releasefest

orkan

ORKAN – på scen 00.00
Det är inte många som missat Orkans framfart de senaste åren. Trots att de enbart släppt en vinylsjua har de turnérat Sverige runt o gigat på de flesta klubbar och festivaler och låtit deras liveframträdande visa vad som komma skall. Nu är äntligen tiden kommen då Orkans debut-LP möter dagens ljus! Skivan spelades in i alla proggares favorit-studio Nacksving, och det valet var självklart då många av Orkans inspirationskällor såsom Nationalteatern och Nynningen med flera spelat in sina klassiker där. Nynningen-kopplingen har till och med växt sig ännu starkare då de gjorde en gemensam turné tidigare i år samt spelade på Liseberg ihop i Juli! En turné som fått många gamla proggrävar att få upp öronen för den nyprogg som Orkan levererar.

Med varierande låtmaterial, arga riff, ösig shuffle, vädjande medlodier samt texter om samhällets orättvisor och Moder Naturs vrede bjuder Orkan upp till dans lördag den 9:e September på Musikens Hus! Det ryktas om många gästartister denna kvällen så det är inget snack om saken om att detta kommer bli ett väldigt extraordinärt gig, precis som det ska vara på en releasefest!

Köp en av de 100 early bird-biljetterna så ingår en LP. Vanliga biljetter släpps 25 Augusti.

http://alleycatrecords.bigcartel.com/product/orkans-releasefest-lp-ingar-early-bird-biljett

JIRM – på scen 23.00
Klockor slås, döden sprider ut sig. Människor flyr helvetet och samhällen kollapsar. Det kan lätt hända att man börjar utveckla konspirationsteorier. Sekter och kulter har som syfte att väcka de döda arkitekterna från nazityskland och egyptiska faraoner. Men i dessa tider tenderar man också att vända sig inåt. Stirra i lågor i jakt på existensiella svar. Tillräckligt länge så kanske man förstår syftet med lidandet och till och med kan observera kaos och smärta. Lära sig att utvinna dess inneboende krafter och se hur vackert det kan vara. Sedan förra skivan har JIRM omgetts av död och mörker. Detta har gett avtryck på det 4e albumet som släpps i vinter, Surge Ex Monumentis.

Om det inte ringer någon klocka när du hör namnet JIRM är det alltså bandet som tidigare gick under namnet Jeremy Irons & The Ratgang Malibus!

Lyssna här:
Spirit Knife (album 2014)

https://open.spotify.com/artist/4AztGy3STP83W7CQw0xHdz

JÄTTEDAM – på scen 22.00
”Ta pop och folkmusik, lägg i en fusiongryta och krydda med svensk 70talsrock” Det är en av många saker som sagts om bandet Jättedam som har sina rötter i Flen men har fostrats på många platser runt om i landet där det funnits en scen. Ett regelbundet pendlande till huvudstaden präglade dom första åren vilket ledde till att den första skivan ”Om någon frågar så har vi aldrig existerat” spelades in just i Stockholm. Befann man sig på skottvångs gruva 2014 så fick man även se dom spela förband till det legendariska proggbandet Ragnarök. Nu har Jättedam slagit sig ner i Göteborg, vässat udden, höjt volymen och suddat ut gränserna.

https://www.facebook.com/jattedam/

DJ: Grindmaster Flesh

Orkans Releasefest
Lördag 9 September
Musikens Hus
Öppet: 21.00-02.00
Förköp:

http://alleycatrecords.bigcartel.com/product/orkans-releasefest-lp-ingar-early-bird-biljett

(vanligt förköp utan LP inkluderad släpps 25 Augusti)

http://www.jonk.se/