Mar
7
Mar

Klubb: Showdown

Per Persson + Krig & Fred

PER PERSSON – på scen ca 23.00
I september arrangerade A Bang on the Ear!/Klubb Care Perssons Packs sista spelning i Göteborg. Nu är det dags för frontfiguren Per Perssons att återvända för sin första solospelning i Göteborg efter att bandet gjorde sin sista färd. Denna gång slår sig arrangörerna ihop med den klassiska klubben Showdown och satsar på en intimare spelning på Henriksbergs takterrass

Packets sista spelning var precis så ölstinn och storslagen som man kan förvänta sig när en klassisk band lägger ned sina vapen. Men det dröjde inte länge innan vi fick ett telefonsamtal från Persson om att han gärna återvände till Sveriges framsida.

Och trots att Per Persson kommer från Alfta och bott i Stockholm så är hans koppling till den Göteborgska musikscenen tydlig, utvecklingen mellan Per Persson och den svenskspråkiga poplyriken vi lärt oss förknippa med Göteborgspopen är solklar. Låt oss påminna igen om hur en ung Håkan Hellström vid en Packetspelning (han lär inte ha missat ett enda Göteborgsgig) för många år sedan smyger fram till Per Perssons vid urinoaren och bedyrar honom om vilken fantastisk poppoet han är.
Han lovar lite nytt och lite gammalt. Rapporterna pekar på att det kommer bli mycket sevärt.

”Det är så lätt att tycka om Per Persson. Han blev folkhjälte för några få men borde, i en rimligare värld, ha fått en lika stor publik som Lars Winnerbäck. Winnerbäck är antagligen den förste som skulle hålla med om det. Men även Annika Norlin, ­Håkan Hellström, Tomas ­Andersson Wij och Love ­Antell, som snart får sitt publika genombrott i ”Så mycket bättre”, är i mer eller mindre grad skakade ur Per Perssons snusläpp”
/Markus Larsson – Aftonbladet

:http://open.spotify.com/artist/1qjjYA1iR05mJf0QmfAVP0]

KRIG & FRED – på scen 22.00
Krig & fred är ett band med rötterna i Göteborgs stolta popscen. I höstas släppte de EP:n ”Över alla tak” med tre sprakande poplåtar om saker som tar slut, eller aldrig blir av, om att lämna och längta bort, var som helst. Det är pampig pop på svenska med stora melodier, glittrande gitarrer och mot en bakgrund av Göteborgs väder- & vindbitna gator.

Sin vana trogna har bandet utlovat något speciellt för denna spelning!

EP: http://open.spotify.com/album/6BNo9v7UE
Facebook: https://www.facebook.com/krigetochfreden?fref=ts
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=euENV-lOvLo

DJ: Tba

Lördag 7 Mars
Henriksbergs takterrass
Öppet. 20.00-02.00
Happy Hour: 20.00-22.00
Ålder: 18 år
Entré: 100 kr – förköp finns på Pusterviks biljetter samt ticnet.se