Jan
18
Jan

Klubb: Showdown

Robert Pehrssons Humbucker + Driving Rain + Molior Superum

Robert_Pehrssons Humbucker_Credit_Kristian_Ekeblom_2ROBERT PEHRSSONS HUMBUCKER – på scen 00.00
Det är lite märkligt att 37-årige Robert Pehrsson inte är mer känd för den breda
rockpubliken. Sedan han inledde sin musikerkarriär för 20 år sedan har han trots allt spelat med band som Runemagick, Thunder Express, Death Breath, Dundertåget, Imperial State Electric, Slingblade, Nerconaut och Dagger.
Men nu blir det ändring på det, när Robert Pehrsson’s Humbucker släpper sin debutplatta på det tyska bolaget High Roller Records.

Skivan är inspelad i Gutterveiw Recorders i Stockholm, och till sin hjälp har Robert Pehrsson haft kända musiker som Nicke Andersson, Dolf De Borst och Tomas Eriksson från Imperial State Electric, Peter Stjärnvind (Nifelheim, Black Trip), Joseph Tholl (Enforcer, Black Trip), Robert Eriksson (ex The Hellacopters), Olle Dahlstedt (Entombed), Johan Bäckman (Necrocourse) and Johannes Borgström.

Så, vad blir resultatet när alla dessa legender spelar tillsammans? En lyssning på plattan gör att termen classic rock ligger nära till hands – och inte hårdrock eller
metal, som man skulle kunna tro. – Jag gillar inte gränser i musik. Jag älskar rock, blues, country, pop, hårdrock,
heavy metal och death metal. Jag gör vad jag känner för, och har spelat alltifrån thrash- och death metal till country och pop, säger han och fortsätter:
– Robert Pehrsson’s Humbucker är väl en blandning av rock, hårdrock och pop. Så classic rock är en okej beskrivning, och jag gillar alla de gamla banden som sorteras in i det facket. säger Robert Pehrsson.

http://open.spotify.com/artist/36rg2Qyc9UMWeKxxmZGjXv

DRIVING RAIN – på scen 23.00
The Driving Rain startade när Anders från Doits fick för sig att göra lite demos sommaren 2009. Efter ett tag ville han att David (Doits) skulle skulle vara med också.Sen har folk kommit och gått i bandet och det de mest ägnat sig åt är att ställa in grejer.Nu ska de iaf spela på Henriksberg.Äntligen. Om de ej tvingas ställa in även denna gång, men vi håller tummarna.

Det är lätt att kalla TDRs musik för powerpop.Det kan man också få göra.Men bara om man vet vad man snackar om.Tom petty är bra.Nuförtiden är Adam (Dead Lord/Morbus Chron) och Hasse med i bandet. (Hasse har turnerat mer än bob dylan.som ljudtekniker men ändå.. han har även varit på top of the pops 2 ggr!) .The Byrds är bra.Bandet har spelat in en halv skiva.The Driving Rain har bla (läs:bara) öppnat för the Hives och 6 grytor chilli.The driving Rain kommer förmodligen att kultförklaras på ett eller annat sätt.

http://thedrivinrain.bandcamp.com/track/this-little-life-of-mine

MOLIOR SUPERUM – på scen 22.15
Molior Superum levererar dunderösig boogie-rock och skitigt sjuttiotal varvat med stonerrock. Ingen sitter stilla och har tråkigt när detta fantastiska band sparkar arsle på scen. Deras första fullängdsskiva ”Into the sun” har tagits emot med öppen famn och mycket god kritik både i Europa och USA.

http://open.spotify.com/artist/61Rdij6g0FBcoU3F6wmsoB

https://www.facebook.com/pages/Molior-Superum/418651215180

DJ: Kalle från Långfinger

Showdown
Lördag 18/1
Henriksbergs takterrass
Öppet: 21.00-02.00
Happy Hour: 21.00-22.00

http://www.jonk.se/

Entré: 80 kr + förköpsavgift. 100 kr i dörren.

Biljetter släpps måndag 16 december o finns på Pusterviks biljetter samt http://www.ticnet.se/