Aug
1
Aug

Klubb: Showdown

The Diamond Man Clan + Sleeping Haze

THE DIAMOND MAN CLAN – på scen 00.30
The Diamond Man Clan är bandet som har ena foten i den amerikanska södern, med influenser från både blues och bluegrass, och andra foten i Göteborgs världsberömda rockarv.

Genom den unika kombinationen har de sedan starten 2012 blivit ett väldigt populärt liveband.
De tre senaste spelningarna i Göteborg har varit utsålda, varav den senaste var på Pustervik.

2013 släppte TDMC sitt debutalbum ”What Sweden Needs” digitalt vars låtar streamats mer än 150 000 gånger på Spotify. Bandet arbetar för tillfället på uppföljaren som släpps i höst på Alleycat Records.

Då det varit en stor efterfrågan efter debutalbumet i fysisk form har vi nu valt att trycka upp en limiterad LP-upplaga. Eftersom det är en begränsad utgåva har vi valt att göra en mer intim release för den och gör den därför i samband med denna klubbkväll på Röda Sten.

Vi har även ett råmäktigt erbjudande där du köper både LP:n samt entré till kvällen här:

http://alleycatrecords.bigcartel.com/product/the-diamond-man-clans-vinylrelease-pa-roda-sten-1-8

Lyssna på TDMC här:

https://open.spotify.com/artist/1vxdKixsSRVrjVbh7CTuGm

SLEEPING HAZE – på scen 23.30

Idén till bandet föddes i en lada i Smålands dimmiga skogar, där de fyra medlemmarna fann varandra och började tillverka musik tillsammans. Sedan dess har visionen varit densamma, att skapa något unikt, ärligt och dynamiskt. Musiken är alltid det som står i fokus, och inga detaljer lämnas till slumpen.

I höstas bytte bandet kust, från öst till väst, och bosatte sig i Göteborg. Sedan dess har de spelat på ryktbara ställen som Sticky Fingers, Truckstop Alaska och Prins Viktor. Musiken har liknats vid klassiska band som Led Zeppelin och Pink Floyd samt även modernare band som Queens Of The Stone Age.

Bandet har existerat i denna konstellation sedan 2012, dock har delar av bandet spelat tillsammans sedan mellanstadiet. I Mars 2014 släppte bandet sin första EP, ”Land Of The Sun”, som nådde fans runt om i världen. Uppföljaren, ”EPII” släpptes i Februari 2015 (Inspelad i Studio Underjord) och senare även en musikvideo till låten ”You And I Forever”.

Se videon till ”You and I forever” här:

Lyssna på Sleeping Haze här:

Dj:s denna kväll blir favoriterna Kalle & Calle (Långfinger & Molior Superum) så räkna med gött gammalt sväng på vaxspelandet denna dag!

Showdown Lördag 1 Augusti
Röda Sten
Öppet: 22.00-03.00 (Dj:s värmer upp på uteserveringen från 20.00)
Entré: 100 kr (150 kr för entré + LP:n om du hugger på förköpserbjudandet!)
Förköp: http://alleycatrecords.bigcartel.com/product/the-diamond-man-clans-vinylrelease-pa-roda-sten-1-8

http://www.jonk.se/