Jul
6
Jul

Klubb: Showdown

The High Hats + Pulver City + The Bongo Club


THE HIGH HATS – på scen 00.00
Det finns ett ord som förenar popen och punken och det är ordet självdestruktivitet och skulle jag beskriva High Hats med ett ord hade just det ordet varit givet då självdestruktiviten varit den röda tråden under hela bandets existens. Förutom lyriken, liveframträdandet samt varje individ i bandet skulle jag kunna dra upp alla de destruktiva ting och händelser som gjort att det tagit så lång tid att få färdgt den nya plattan. Men nu struntar vi i det och lämnar mörkret och nöjer oss istället med att likt fågeln Fenix har High Hats rest sig ur askan och är tillbaka igen, och det med bravur.

Deras efterlängtade uppföljare ”And then came cancer” såg äntligen dagens ljus i November 2012 och det tog hela fem långa svåra år sedan debuten ”Too much is never enough” kom innan plattan färdigställdes. Ett mörkare sound med större djup än debuten men utan att för den sakens skull tappa hitpotentialen.

The High Hats splitsjua med amerikanska The Queers skickas på pressning om en vecka så i början på hösten kommer det äntligen nytt material med hattarna på vinyl!

Se videon till Ryssby här:
http://www.youtube.com/watch?v=j6x5XVBASvc

Lyssna mer här:
Spotify: http://open.spotify.com/artist/0oiZQ1Uu2tUZp8MC9KZmg6
Bandcamp: http://thehighhats.bandcamp.com/

Trots att det inte känns rätt att gotta ner sig i någon annans misär går det inte att värja sig. The High Hats låter som bäst när de befinner sig långt långt ner i botten, när körerna skrålar med i Magnus elände. Det är så jävla medryckande.
5/6 – Tatiana Castillo-Madrid, Gaffa

”I know that your daddy don’t approve / and I know that your mother hates us too”, fräser Göteborgskvintetten The High Hats innan fotbollskören i omkvädet triumfatoriskt konstaterar att ”They don’t know”. Sanningen är förstås att ingen i familjen kan undgå att charmas av deras rättframma punkpop med lika stenhårda riff som vänliga popmelodier ”
- Patrik Forshage, Nöjesguiden

”Detta album omkullvälte alla de andra i år och påminde mig åter igen hur ett perfekt punkalbum ska se ut. Varenda låt är ett självklart alternativ till årets låt. Det är helt sjukt jävla bra. Detta är årets svenska Japandroids-platta. Jag blir tårögd över hur bra det är. Det är fan bättre än 90% av alla skivor från den gyllene eran 1977. ”
- Bojan Buntics (Ge hit musiken) motivering för årets album.

PULVER CITY – på scen 23.00
Själva beskriver Pulver City sig på följande sätt:
Överdistad fultjackspunk blandad med Östtysk solidaritet, pappagroggar och mustascher.
Är ni inte med oss, är ni emot oss. DDR – A way of life
Den här ösiga trion har i år utökat till en kvartett då man tagit med Philippe Sainz från Sinicess.
Om någon skulle oroa sig för att Philippe ska lira bas så kan ni lugna ner er. Pulver City kör alltså numera med tre gitarrer och ingen bas. Glasklart.
http://open.spotify.com/artist/65a6HYDRnPKhv97SjWPwI5

THE BONGO CLUB – på scen 22.15
Bongoklubben från Borås kommer för att bjussa på en överdos av spasmisk jävla indierock. Snortight, tungt och så svängigt att det stundtals blir obehagligt. Se till att vara på plats, och bli överkörd!

https://www.facebook.com/TheBongoClub

https://soundcloud.com/the-bongo-club/sets/last-night-i-was-dancing
SHOWDOWN
LÖR 6/7
Henriksbergs takterrass
Entré: 20 kr innan 22.00 – därefter 80 kr.
Öppet: 21.00-02.00
Happy Hour 21.00-22.00
http://www.showdowngbg.se